Kanel
Kanel er inderbarken fra et kaneltræ og er kendt for sin aromatiske smag og duft. Inden for både ayurveda og den kinesiske medisin er den blevet brugt mod en lang række af problemer igennem mange tusinde år. Kanel anvendes til blandt andet at modvirke forkølelse, bihule og halsinfektioner og mildne influenzalignende symptomer, kanel forbedrer fordøjelsen og afhjælper fordøjelsesproblemer, detoxer kroppen, øger blodcirkulationen, varmer nyrerne, kanel virker desuden blodfortyndende. Kanel kan desuden viirke smertedæmpende.

Kanel har desuden både svampehæmmende og antibakterielle egenskaber.

The journal Diabetes Care og The Journal of Diabetic Medicine har publiceret et studie i hvorledes kanel kunne hjælpe diabetikere med at regulere deres blodsukker.

Der findes flere typer af kanel, men de mest almindelige er Cassia og Ceylon. ceylon er den type med de bedst helende egenskaber, og også den type der ikke indeholder store mængder af couramin.

Særlig god til passificering af kapha og kapharelaterede udfordringer, og til at balancere vata. Pitta personer kan sagtens indtage kanel, men ikke i for store mængder, da det er varmende.

Guna: Let, tør, skarp
Rasa: Sød, krydret (brændende) og bitter
Virya: Varmende
Vipaka: Krydret (brændende)