Kamille
En urt som de fleste mennesker er bekendt med, som især te. Man anvender hovedsageligt blomsterne, som ligner store bellis og også er i familie med dem.
Urten er kendt for at virke beroligende og er blevet brugt gennem tiden til alt fra feber, infektioner, forkølelse, søvnbesvær osv. og med rette, for Kamille har mange gode egenskaber.
Planten indeholder antioxidanter, er anti-inflammatorisk, muskelafslappende og har beroligende egenskaber, indeholder antihistaminer, styrker fordøjelsen, immunstimulerende, bakterie- og virusbekæmpende, samt febernedsættende. Derudover indeolder den også en del mineraler så som: calcium, iodin, magnesium, potassium, phosfor og B2.

Den beroligende effekt anvendes især ved at drikke en kop kamillete inden sengetid og er vel nok også noget af det mest brugte husmoderråd ved forkølelse, hvor man indånder dampen under et håndklæde.

Indenfor Ayurveda er kamille især anvendeligt ved kapha -og pittarelaterede udfordringner, imens den balancerer vata.

Guna: Let og tør
Rasa: Krydret (brændende), bitter og astringerende (sammentrækkende)
Virya: Kølende
Vipaka: Krydret (brændende)