Ingefær er en plante i familie med gurkemeje, galangal og kardemomme. Ingefærroden har været brugt i den traditionelle Ayurvediske medicin gennem mange tusind år og siges at være roden til en god fordøjelse. Roden har udover at støtte en sund fordøjelse ved at øge den indre ild, en lang liste af sundhedsfremmende egenskaber indenfor Ayurveda. Ingefær er også kategoriseret som et adaptogen, hvilket betyder at den hjælper til at støtte op omkring kroppens egne processer og hjælper til at genvinde balance. Derudover har den anti-inflammatoriske egenskaber, forbedrer fordøjelsen og øger optagelsen og fordelingen af næringsstoffer til de syv dhatus (lag i kroppen). Ingefær anses også for at have en god effekt på sø- og køresyge, kvalme, og ledsmerter.

Ingefær balancerer alle 3 doshaer i moderate mængder, men vil påvirke Pitta ved store indtag.

Guna: Tung, tør, skarp
Rasa: krydret (brændende)
Virya: Varmende
Vipaka: Sød